Fırında Pirinçli Kabak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
1 kg.kabak
1 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
4 tane yeşil biber
150gr. kıyma
3 diş sarımsak
5 tane domates
1 yemek kaşığı salça
Fırında Pirinçli Kabak Yemeği Yapılışı
İlk olarak yemeğimizin sosunu hazırlayalım. Soğanlarımızı, biberlerimizi, sarımsakları ve domatesleri yemeklik şekilde doğrayalım. Tavaya ilk olarak kıymayı ve soğanları koyalım, iki yemek kaşığı kadar sıvıyağ ilave edelim. Biraz kavrulduktan sonra sarımsak ve biberleri ilave edelim biraz daha kavrulduktan sonra domatesleri ve salçayı ilave edip biraz daha kavurup altını kapatalım.
Kabaklarımızı soyup uzunlamasına dilimleyelim. Üzerlerine biraz sıvı yağ ve tuz koyup karıştıralım.
Fırın tepsisini yağlayalım. Kabaklarımızı bir sıra tepsiye dizelim. Sosun yarısını kabakların üzerine yaydırarak dökelim.
Pirinçlerimizi serpelim. Pirinçlerin üzerine kalan kabaklarımızı dizelim. Kalan sosu kabakların üzerine döküp yaydıralım.
Üzerini dilimlenmiş domates ve biberle süsleyelim. 2 su bardağı kaymamış suyu döküp fırına sürelim.
Kabaklar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN...