Özgün Yemek Tarifleri

Bezelyeli Patates Yemeği Tarifi ve Yapılışı

Bezelyeli Patates Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

3 tane patates
1 su bardağı konserve bezelye
1 adet soğan
2 adet biber
1 adet havuç
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber

Bezelyeli Patates Yemeği Yapılışı

İlk olarak etleri, sıvı yağ ile birlikte tencereye alarak kavuralım. Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirelim. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, biber ve havucu ilave edip biraz kavuralım. Sonra salça ve küp doğranmış patatesleri ekleyerek karıştıralım. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Bezelyeleri ilave edelim. Kırmızı toz biber ve tuzu da ekleyerek kapağını kapatalım. Kaynayınca altını kısalım. Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. AFİYET OLSUN..

Paylaş tweet facebook

Bezelyeli Patates Yemeği İle İlgili Görseller

Bezelyeli  Patates YemeğiBezelyeli  Patates Yemeği

Bezelyeli Patates Yemeği Etiketleri:

yemek tarifleri en yeni tarifler usta aşçı tarifleri lezzetli tarifler bezelyeli patates yemeği patates yemeği sebzeli yemekler

Bezelyeli Patates Yemeği Hakkında Yorum Yazabilirsiniz.


Bezelyeli Patates Yemeği Hakkındaki Yorumlar

Bezelyeli Patates Yemeği hakkında henüz yorum yazılmamış. İlk yorumu üstteki formu kullanarak yazabilirsiniz.