Beşamel Soslu karnabahar İçin Gerekli Malzemeler
Bir orta boy karnabahar
Beşamel sos için:
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
100gr. kaşar peyniri
Beşamel Soslu karnabahar Yapılışı
İlk olarak karnabaharları parçalara ayırıp güzelce yıkayalım. Biraz sirkeli suda bekletip yıkayıp süzdürelim. Tencereye su koyalım. Su kaynayınca bir çay kaşığı tuz ilave edip karnabaharlarımızı koyalım. Karnabaharlar haşlanırken beşamel sosunu hazırlayalım. Tencereye tereyağını ve sıvıyağını koyalım. Tereyeğı eriyince un ilave edip kavuralım. Un kavrulunca yavaş yavaş sütünü ilave edip karıştıralım. Kaşar peynirinin yarısını ve yarım çay kaşığı karabiberi sosumuza koyalım karıştıralım. Tepsimize haşlanan karnabaharlarımızı koyalım. Üzerine beşamel sosumuzu dökelim kalan kaşarımızı serpelim. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.