Özgün Yemek Tarifleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Yapılışı

Vişne Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

1 kg.vişne
6 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Vişne Reçeli Yapılışı

Vişneleri yıkayıp ayıklıyoruz. Sap kısmına yakın kısmını iki parmağınızla sıktırarak çekirdeğini çıkartıyoruz.
Çekirdeklerini çıkarırken çıkan suyu reçelimize koymuyoruz. Bunun yerine normal su koyacağız. Bunu ekşiliğinin gitmesi ve renginin daha pembe olması için yapıyoruz.
Üzerine şekeri döküp ağzını kapatın. En az 5-6 saat kadar bekletin.
Bu süre sonunda şekerin büyük bir kısmı erimiş olaçak.
Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip ateşe koyun.
Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri bir kevgirle alın. Altını kısıp reçelin suyu kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
Altını açtığınızda kaynarken iri gözenekler çıkarmaya başlayınca limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıyoruz.
Sıcakken kavanozlara doldurup soğuyunca ağzını kapatın. Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun.

Paylaş tweet facebook

Vişne Reçeli İle İlgili Görseller

Vişne ReçeliVişne ReçeliVişne Reçeli

Vişne Reçeli Etiketleri:

vişne reçeli reçel tarifleri yemek tarifleri en yeni tarifler usta aşçı tarifleri lezzetli tarifler

Vişne Reçeli Hakkında Yorum Yazabilirsiniz.


Vişne Reçeli Hakkındaki Yorumlar

Vişne Reçeli hakkında henüz yorum yazılmamış. İlk yorumu üstteki formu kullanarak yazabilirsiniz.