Kiraz Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
1 kg.kiraz
3 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 silme çay kaşığı limon tuzu veya çeyrek limon suyu
Kiraz Reçeli Yapılışı
Kirazları yıkayıp ayıklayın. Sap kısmına yakın kısmına iki parmağınızla sıktırarak çekirdeğini çıkarın.
Üzerine şekeri döküp ağzını kapatın. Bir gece veya en az 6-8 saat kadar bekletin.
Bu süre sonunda şekerin büyük bir kısmı erimiş olmalı.
Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyip ateşe koyun.
Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri bir kevgirle alın. Altını kısıp reçelin suyu kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
Altını açtığınızda kaynarken iri gözenekler çıkarmaya başlayınca limon tuzunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
Sıcakken kavanozlara doldurup soğuyunca ağzını kapatın. Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun...