Nohutlu Pilav İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağ
1 küçük fincan tel şehriye
Nohutlu Pilav Yapılışı
İlk olarak pirinçlerimizi ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayalım. Bir kaba ılık su doldurup pirinçleri koyalım ve 15 dakika bekletelim.
Tereyağını pilav tenceresine alalım ve kızdıralım, içine tel şehriyeleri koyalım pembeleşene kadar kavuralım. Sonra iyice süzdüğümüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavuralım. 2 su bardağı sıcak suyunu ekleyerek karıştıralım. Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım. Üzeri delik delik olana kadar pişirelim ve altını kısalım, tamamen suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakalım.
Afiyet Şifa Olsun...