Beşamel Soslu Mantarlı Fırında Makarna İçin Gerekli Malzemeler
Yarım paket makarna (yaklaşık 300 gr)
1 paket mantar (500 gr)
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber (tatlı)
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Beşamel sos için:
1 buçuk yemek kaşığı un
1 buçuk su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Mantarlı Fırında Makarna Yapılışı
1. Öncelikle bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan su içerisine makarnaları atıp haşlayalım. Hazırladığımız makarnayı bir köşeye alalım.
2. Mantarları, biberleri ve soğanları küçük küçük doğrayalım. Domatesi rendeleyelim.
3. 1 kaşık tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğumuz tavaya küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim. Biraz soteledikten sonra doğradığımız mantarları ve biberleri ilave edelim. Biraz piştikten sonra 1 adet rendelenmiş domates ve tuz ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim.
4. Pişen mantar sotemizi ve makarnamızı bir borcama alarak karıştıralım.
5. Beşamel sosumuzu hazırlamak için bir tencere içerisine tereyağ ve sıvıyağımızı koyalım. Yağ eridiğinde üzerine unu ekleyelim ve çok az kavuralım. (Un ayrılmaya başlayana kadar)
6. Kavrulan una yavaş yavaş süt ekleyelim. (Karıştırarak ekleyelim yoksa topak topak olmasın.)
7. Kıvam alana kadar karıştıralım, içerisine tuz ve karabiber de ekleyelim.
8. Hazır olan beşamel sosumuzu borcamda ki makarnaya ekleyelim ve karıştıralım. (Beşamel sos iyice yayılsın.)
9. Üzerine kaşarı rendeleyip koyalım ve önceden ısıtılmış fırınımıza koyalım.
10. Kaşarlar eriyip biraz kızardığında makarnamızı fırından alalım.
Leziz mi leziz Beşamel Soslu Mantarlı Fırında Makarnamız hazır, afiyet olsun!