Özgün Yemek Tarifleri

Kuru Kayısı Ve Üzümlü kek Tarifi ve Yapılışı

Kuru Kayısı Ve Üzümlü kek İçin Gerekli Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5-6 tane küp doğranmış kuru kayısı
1 fincan kuru üzüm
1 avuç iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:Susam

Kuru Kayısı Ve Üzümlü kek Yapılışı

Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.
Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.
Son olarak kayısı, üzüm ve cevizleri 1 kaşık un ile unlayıp kek hamuruna karıştırın.
Yağlanmış kalıba hamuru boşaltın üzerine susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Okula giden çocuklarımızın okul dönüşü atıştırabileceği çok sağlıklı vitaminli bir atıştırmalık.
Afiyet Şifa Olsun.

Paylaş tweet facebook

Kuru Kayısı Ve Üzümlü kek İle İlgili Görseller

Kuru Kayısı Ve Üzümlü kekKuru Kayısı Ve Üzümlü kekKuru Kayısı Ve Üzümlü kek

Kuru Kayısı Ve Üzümlü kek Etiketleri:

Kuru kayısı ve üzümlü kek vitaminli kek çoçuklara kek atıştırmalık kek yemek tarifleri en yeni tarifler usta aşçı tarifleri lezzetli tarifler

Kuru Kayısı Ve Üzümlü kek Hakkında Yorum Yazabilirsiniz.


Kuru Kayısı Ve Üzümlü kek Hakkındaki Yorumlar

Kuru Kayısı Ve Üzümlü kek hakkında henüz yorum yazılmamış. İlk yorumu üstteki formu kullanarak yazabilirsiniz.