Yoğurtlu Hamur Kızartması İçin Gerekli Malzemeler
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tane kabartma tozu
un
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yoğurtlu Hamur Kızartması Yapılışı
İlk olarak yoğurma kabımıza yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve şekerimizi koyup karıştıralım.
Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım. Ortasından delik açıp simit şeklini verelim.
Ve hemen elimizde şekillendirdiğimiz hamurları kızgın yağ içerisine atalım.
Arkalı önlü çevirerek kızartalım.
Büyük bir tabağa kağıt havlu serelim. Kızarttığımız hamurları içine koyalım.
Kısa zamanda yağ çekmeyen hamur kızartması servise hazırdır. Habersiz ani gelen misafirlerimize yapabileceğimiz çok lezzeti bir tariftir.
Afiyet Olsun.