Ev Usulü Lahmacun İçin Gerekli Malzemeler
3 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
İçi için:
150 gram kıyma
3 adet domates
2 adet soğan
3 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Karabiber
Pulbiber
Kırmızıbiber
Sıvı yağ
2 diş sarımsak
Tuz
Garnitür için:
Soğan
Maydanoz
Domates
Marul
Limon
Ev Usulü Lahmacun Yapılışı
Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.içi için,domates, soğan, maydanoz ve biberi blendırdan parçalayarak suyu alınır ve kıymaya eklenir, biraz sıvı yağ, salça, sarımsak, tuz ve baharatlar katılarak karıştırılır. Hamur bezelere ayrılır ve merdaneyle ince şekilde açılır ve kıymalı harç parmakla bastırılarak sürülür, 200 derece fırında 15 dakika pişirilir ve çıkarınca kenarlarına margarin sürülür ve nemli bezle örterek yumuşatılır.Afiyet olsun.