Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler
Yarım kg tavuk göğsü
2 adet soğan
4 adet yeşil biber
4 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Pul biber
Tuz
1 su bardağı su
Tavuk Sote Yapılışı
Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Soğanları ve biberleri yemeklik doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın. Tavaya sıvıyağı koyun ve tavukları ilave edin. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Yapılması çok basit ve kolay bir yemek oluyor. Ayrıca pilav ve makarna ile sunumu çok güzel oluyor.
Afiyet Şifa Olsun...