Keşkek İçin Gerekli Malzemeler
2 su bardağı aşurelik buğday
1 tavuk göğsü
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Keşkek Yapılışı
Akşam yatmadan önce buğdayları ayıklayıp yıkadıktan sonra genişçe bir tencereye koyalım. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edip bir taşım kaynatalım kapağını kapatıp bırakalım. Buğdaylar sabaha kadar çok güzel bir şekilde kabarır. Sabah yine kabaran buğdaylarımızı ocağa alıp pişirelim. Başka bir tencerede tavuk göğsünü haşlıyalım. Etini ufak parçalara ayırıp suyu ile beraber buğday tenceremize koyalım. Büyükçe bir tahta kaşık alıp tenceremize koyduğumuz buğday ve etleri ezerek karıştıralım. Servis yaparken üzerine tereyağ ile pul biberi kızdırıp gezdirelim ve sıcak olarak servis yapalım. AFİYET OLSUN.