Dondurma Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Yarım lt. tam yağlı süt
1 tatlı kaşığı salep
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Dondurma Tarifi Yapılışı
Salep ve yarım su bardağı toz şekeri karıştırın. Daha sonra bir bardak süt ilavesi ile karışımı çözün ve bir kenarda bekletin. Sütü derince bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamakta olan süte kalan toz şekeri ekleyin. Daha sonra hazırladığınız karışımı yavaş yavaş çırparak ilave edin. Sütü kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika tahta bir kaşık ile ara ara savurarak karıştırın ve bu şekilde kaynatın. (Savurarak karıştırmak çok önemlidir.)Ocağın altını kapattıkdan sonra yine 5 dakika ara ile ılıyana kadar karıştırın. Ilıdıktan sonra soğumuş olan dondurmayı bir kaba dökün ve ağzını kapattıktan sonra buzdolabınızın dondurucu bölümüne kaldırın. Dondurucudaki dondurmayı yarım saatlik aralarla çıkarın ve mikserle çırpın. (Dilerseniz mikser yerine savura savura kaşıkla da çırpma işlemini yapabilirsiniz.) Dondurma mikserle çırpamayacağınız kadar katılaşınca bu sefer büyük bir tahta bir kaşıkla döverek çırpmaya devam edin. Dondurmayı kıvama gelene kadar bu şekilde derin dondurucudan çıkarıp karıştırmaya devam edin. Artık kaşıkla karıştıramayacağınız zaman dondurma zaten olmuştur.Dondurmayı dilerseniz dondurma kasesi ile dilerseniz külahlarda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...