Karnabaharlı Kek İçin Gerekli Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
250 gr. karnabahar (2 su bardağı)
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu
1 büyük çay bardağı peynir
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı mısır unu
2 su bardağı normal un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Karnabaharlı Kek Yapılışı
İlk olarak karnabaharı küçük küçük doğrayalım. Çok az suda veya buharda haşlayalım. Yumurtayı, sütü, yağı koyup karıştırıp biraz daha çırpalım. Soğan, maydanoz ve dereotunu küçük küçük doğrayıp içine ilave edelim. Karnabaharı koyalım. Karabiber ve tuzu ekleyip malzemeleri karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip kek hamurundan biraz daha katı bir hamur elde edelim. Yağlanmış tepsiye hamuru döküp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sebze yemeyen çocuklarımıza sebze yedirmek için çok ideal bir tariftir. Karnabaharı hiç sevmeyen ve yemeyen kızıma bu tarifle karnabaharı yedi ve çok sevdi.
Afiyet Olsun...