Havuç Topları İçin Gerekli Malzemeler
Orta büyüklükte 5 veya 6 tane havuç
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket petibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
1 çay bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi
Havuç Topları Yapılışı
Havuçları yıkayıp rendeleyelim. Daha sonra tavaya rendelemiş olduğumuz havuçları, tereyağını, şekeri ve cevizleri koyup pişirelim. Piştikten sonra tarçını ilave edelim. Derin bir kaseye petibörleri ufak ufak parçalayalım. Pişirdiğimiz havuç karışımını petibölerin içerisine ilave edelim. Daha sonra sütü ekleyelim. Güzel bir şekilde karıştıralım. Elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Yuvarladığımız havuç toplarını hindistan cevizine bulayalım. Servis tabağına koyalım. Afiyet olsun.