Özgün Yemek Tarifleri

Havuç Topları Tarifi ve Yapılışı

Havuç Topları İçin Gerekli Malzemeler

Orta büyüklükte 5 veya 6 tane havuç
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket petibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
1 çay bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi

Havuç Topları Yapılışı

Havuçları yıkayıp rendeleyelim. Daha sonra tavaya rendelemiş olduğumuz havuçları, tereyağını, şekeri ve cevizleri koyup pişirelim. Piştikten sonra tarçını ilave edelim. Derin bir kaseye petibörleri ufak ufak parçalayalım. Pişirdiğimiz havuç karışımını petibölerin içerisine ilave edelim. Daha sonra sütü ekleyelim. Güzel bir şekilde karıştıralım. Elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Yuvarladığımız havuç toplarını hindistan cevizine bulayalım. Servis tabağına koyalım. Afiyet olsun.

Paylaş tweet facebook

Havuç Topları İle İlgili Görseller

Havuç ToplarıHavuç ToplarıHavuç Topları

Havuç Topları Etiketleri:

havuç topları aperatif tarif havuçlu tatlı kolay tatlı bisküvili tatlı yemek tarifleri en yeni tarifler usta aşçı tarifleri lezzetli tarifler

Havuç Topları Hakkında Yorum Yazabilirsiniz.


Havuç Topları Hakkındaki Yorumlar

Havuç Topları hakkında henüz yorum yazılmamış. İlk yorumu üstteki formu kullanarak yazabilirsiniz.