Etli Yaprak Sarması İçin Gerekli Malzemeler
Dört kişilik malzeme miktarı
Bir su bardağı pirinç
Bir baş soğan
İki çorba kaşığı tereyağı
400 gr kıyma
Bir çorba kaşığı salça
üç diş sarımsak
Bir çorba kaşığı nane, kırmızı pul biber
Yarım demet maydonoz
iki adet domatez
250 gr asma yaprağı
Etli Yaprak Sarması Yapılışı
Asma yapraklarını yıkayıp saplarını kesin. Sıcak suyun içinde 15 dakika yumuşatıp soğuk suyla batırın, bu işlem yapraklarınızın yeşil kalmasını ve diri olmasını sağlayacak dolma içi için pirinç, rendelenmiş soğan ve domatesleri bir kabın içinde karıştırın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip malzemeleri hazırlayın. Yapraklardan bir kaç tanesini tencerenin dibine dizin. Yaprakların içine malzemelerden az miktarda yerleştirip sarın ve tencereye sırayla dizin. Üzerine açılmasın diye bir tabak kapatın. Suyunu koyun 1.5 bardak su ekleyin. 35 dakika pişirin. Bu şekilde dolmalarınız daha düzgün kalacaktır