Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
- Yarım kilo taze fasulye
- 2 adet kabukları soyulmuş ve doğranmış domates
- 1 adet orta boy ince doğranmış soğan
- 2 diş ince doğranmış sarımsak
- 2 adet çekirdekleri alınmış ve doğranmış sivri biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı Tuz
- 1 bardak su
- Yağlı kağıt
Yapılışı:
Taze fasulyenin kenarlarını kesip yıkayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ilave edip 5 dakika kavurduktan sonra, fasulyeyi ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Domatesi ve biberi ilave edip 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
Tuzu, şekeri ve 1 su bardağı suyu ilave edip, kaynamaya başladığı zaman, üzerine yağlı kağıdı örterek kapağını kapatın. 45 dakika pişirdikten sonra, soğuyana kadar tencerenin ağzını açmayın.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın, afiyet olsun...
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 3983