Kırmızı pancar sapı kavurması Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
1 demet kırmızı pancarın sapı ve yaprağı
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
2-3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Yapılışı:
İlk olarak pancarların sapları ve yaprakları iyice yıkanıp, ayrılır.
Soğanlar küçük küçük doğranır.
Tavaya konulan zeytinyağında yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
Küçük küçük doğranmış pancar sapları da eklenip yumuşayana kadar yağda biraz çevrilir.
Yapraklarda konup biraz daha kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir.
En son 1 çay bardağı sıcak su eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
Kısık ateşte pişirilir.
Servis tabağına alınır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, servis edilir.
Afiyet Şifa Olsun.
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 5342