Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
5 adet kabak
1 adet havuç
2 adet domates
1 adet büyük kuru soğan
1 fincan pirinç
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
İlk olarak kuru soğanı ve havucu doğrayıp tenceremize koyalım. Tencereye sıvıyağını ilave edip soğan ve havucu biraz kavuralım. Salçasını koyalım. Kabakların kabuğunu soyup küp şeklinde küçük küçük doğrayalım. Ve tencereye ilave edelim. Biraz kavrulduktan sonra pirinçini, yıkayıp doğradığımız dereotunu, pulbiberini ve tuzunu koyalım. Suyunuda koyup kabak ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Çok hafif ve lezzetli bir yaz yemeği oluyor. Yoğurt ile servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN....
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 11718