Elmalı Turta İçin Gerekli Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
Un
İçi için:
3-4 elma
1 su bardağı toz şeker
Tarçın
Üzerine:
Pudra şekeri
Elmalı Turta Yapılışı
Hamur malzemelerini yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde etmek üzre yoğuruyoruz.Hamuru ikiye ayırıp yarısını yağladığımız yuvarlak borcama yayıyoruz.Diğerini dondurucuya kaldırıyoruz.
İçini hazırlayalım şimdi de.Elmayı soyup rendeliyoruz.Üzerine toz şekeri döküp arada karıştırarak şeker eriyene dek pişiriyoruz.Pişince iri kırılmış fındık ya da cevizi içe ilave ediyoruz.
İç malzeme ılıyınca,malzemeyi tepsideki hamurun üzerine yayıyoruz.Dondurucudan hamuru çıkarıp iç malzemenin üzerine rendeliyoruz.180 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişiriyoruz.Pişen turtamızın üzerine pudra şekeri serpip ılıyınca keserek servis yapıyoruz;)