Sabayon
Hafif ateşte çırpılarak pişirilip krem haline getirilmiş yumurta sarısı.
Hafif ateşte çırpılarak pişirilip krem haline getirilmiş yumurta sarısı.
İçkili maden suları.
Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.
Kozaklılardan, yaz, kış yapraklarını dökmeyen, hoş kokulu, siyah-kırmızı, yuvarlak yemişle... devamı
Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı
Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı
Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.
1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Soslar... devamı
1. Suda hafif haşlama. 2. Yağda hafif kavurma. 3. Biraz pişirerek yumuşatma.
Turpgillerden yeşil yumrulu bir sebzedir, yüksek derecede diyet lifi ve vitaminler içerir,... devamı
Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve ta... devamı