Rom
Bir çeşit likör; pastacılıkta çok kullanılır. Şeker kamışı suyu, melası ve damıtılmasından arta kalan vinas, su ile karıştırılarak şıra oluşturulur. Şıra 48 saat ile 5 gün arası bir süre mayalandıktan sonra damıtılır. Meşe fıçılarda eskitilip süzüldükten sonra içmeye hazır hale gelir. Alkol derecesi en az %38'dir.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı
Ramazanda iftar açmak için, ilk ağızda yenileceklerin ve içeleceklerin tümü.
Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.
Pasta kreması, şualenin içine konan krem.
Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen is... devamı