Rom
Bir çeşit likör; pastacılıkta çok kullanılır. Şeker kamışı suyu, melası ve damıtılmasından arta kalan vinas, su ile karıştırılarak şıra oluşturulur. Şıra 48 saat ile 5 gün arası bir süre mayalandıktan sonra damıtılır. Meşe fıçılarda eskitilip süzüldükten sonra içmeye hazır hale gelir. Alkol derecesi en az %38'dir.
Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı... devamı
Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı
Sebze ve meyvelerden top şeklinde süsleyici veya garnitürler çıkarmak için kullanılan ev a... devamı
Restoranlarda yemek servisi yapmaya yarayan tekerlekli iki katlı araba.
Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini ... devamı
Bir işletmenin faaliyete geçmeden kurulacak tesisin maliyeti, beklenen verimliliği ve yapı... devamı
İçeriğinde yalnızca yoğun saf kakao barındıran az işlem görmüş acı çikolata.
Proteini oluşturan birimler, monomerler.
Bir tencere yarıya kadar sıcak su ile doldurularak ağır ateş üzerine oturtulur. Bu tencere... devamı
Kasaplık hayvanların sırt kısmının iç tarafındaki kemiksiz, az yağlı, yumuşak ve lezzetli ... devamı