Rom
Bir çeşit likör; pastacılıkta çok kullanılır. Şeker kamışı suyu, melası ve damıtılmasından arta kalan vinas, su ile karıştırılarak şıra oluşturulur. Şıra 48 saat ile 5 gün arası bir süre mayalandıktan sonra damıtılır. Meşe fıçılarda eskitilip süzüldükten sonra içmeye hazır hale gelir. Alkol derecesi en az %38'dir.
Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı
Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı
Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.
Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.
Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı
Ağız sulanması, organik salgı.
Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı
Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.
Yerli maydanozun kıvırcık yapraklısı. Kokusu daha hafiftir. Süslemeye çok uygundur.... devamı