Özgün Yemek Tarifleri

Rom nedir, ne demek?

Rom hakkında bilgi

Rom

Bir çeşit likör; pastacılıkta çok kullanılır. Şeker kamışı suyu, melası ve damıtılmasından arta kalan vinas, su ile karıştırılarak şıra oluşturulur. Şıra 48 saat ile 5 gün arası bir süre mayalandıktan sonra damıtılır. Meşe fıçılarda eskitilip süzüldükten sonra içmeye hazır hale gelir. Alkol derecesi en az %38'dir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Heather Nedir?

Su Isıtıcı

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Haşhaş Tohumu Nedir?

Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı

İftariyelik Nedir?

Ramazanda iftar açmak için, ilk ağızda yenileceklerin ve içeleceklerin tümü.

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Köfte Baharı Nedir?

Köftelerde kullanılır.

Krem Patisiyer (Creme patissiere) Nedir?

Pasta kreması, şualenin içine konan krem.

Limon Tuzu Nedir?

Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen is... devamı