Özgün Yemek Tarifleri

Rom nedir, ne demek?

Rom hakkında bilgi

Rom

Bir çeşit likör; pastacılıkta çok kullanılır. Şeker kamışı suyu, melası ve damıtılmasından arta kalan vinas, su ile karıştırılarak şıra oluşturulur. Şıra 48 saat ile 5 gün arası bir süre mayalandıktan sonra damıtılır. Meşe fıçılarda eskitilip süzüldükten sonra içmeye hazır hale gelir. Alkol derecesi en az %38'dir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikser Nedir?

Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı... devamı

Lohusa Şekeri Nedir?

Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı

Parizye Aleti Nedir?

Sebze ve meyvelerden top şeklinde süsleyici veya garnitürler çıkarmak için kullanılan ev a... devamı

Troley(Geridon) Nedir?

Restoranlarda yemek servisi yapmaya yarayan tekerlekli iki katlı araba.

Catering Nedir?

Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini ... devamı

Fizibilite Çalışması Nedir?

Bir işletmenin faaliyete geçmeden kurulacak tesisin maliyeti, beklenen verimliliği ve yapı... devamı

Bitter Çikolata Nedir?

İçeriğinde yalnızca yoğun saf kakao barındıran az işlem görmüş acı çikolata.

Aminoasit Nedir?

Proteini oluşturan birimler, monomerler.

Benmari Usulü Nedir?

Bir tencere yarıya kadar sıcak su ile doldurularak ağır ateş üzerine oturtulur. Bu tencere... devamı

Bonfile Nedir?

Kasaplık hayvanların sırt kısmının iç tarafındaki kemiksiz, az yağlı, yumuşak ve lezzetli ... devamı