Özgün Yemek Tarifleri

Rokfor (Roquefort) nedir, ne demek?

Rokfor (Roquefort) hakkında bilgi

Rokfor (Roquefort)

Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir peynirdir. Rokfor peynirinin özelliği küflü olmasından gelir ki ismini de içinde bulunan küften almaktadır

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Rulet Nedir?

Saplı, yuvarlak bıçaklı hamur kesici.

Kraft Torba Nedir?

Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı

Amortisman Nedir?

Değer kaybı. Bir ekipmanın, bir yapının veya başka bir unsurun maliyetini dönemlere bölere... devamı

Arıtma Nedir?

Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı

Aromalı Bitkiler Nedir?

Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.

Aromatik Malzeme Nedir?

Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı

Beyran (Yöresel Tanım) Nedir?

Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.

Boza Nedir?

1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Soslar... devamı

Briyoş (Brilloche) Nedir?

Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.