Özgün Yemek Tarifleri

Lepe (Yöresel Tanım) nedir, ne demek?

Lepe (Yöresel Tanım) hakkında bilgi

Lepe (Yöresel Tanım)

Nohutun ıslatılıp kurutulması ve dövülmesinden elde edilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Lipit (Lipid) Nedir?

Halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla yağ. Lipit, tüm yağları kapsayan bir terimdir. ... devamı

Marine Etmek Nedir?

1- Sirke ve aromatik malzeme karışımının içinde yatırmak (av hayvanları ve kırmızı et için... devamı

Maydanoz Nedir?

Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı s... devamı

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Mızıkmak Nedir?

Lapalaşma. Su alarak pörsüme. Sulanma.

Öldürmek Nedir?

Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.

Ördek Palazı Nedir?

4-6 aylık ördek yavrusu.

Paçık (Yöresel Tanım) Nedir?

Paça.

Pariziyen Kaşığı Nedir?

Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı

Pasta Kartonu Nedir?

Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı