Baget (Baguette)
1. Tavuk, piliç budunun ayak kısmı, Kalçalı budun kalçasız bölümü. (incik).
2. Çubuk biçiminde uzun ve ince (baton) Fransız ekmeği türü.
1. Tavuk, piliç budunun ayak kısmı, Kalçalı budun kalçasız bölümü. (incik).
2. Çubuk biçiminde uzun ve ince (baton) Fransız ekmeği türü.
Hafif ateşte çırpılarak pişirilen krem haline getirilmiş yumurta sarısı.
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.
Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve ta... devamı
Sıkılmış üzüm posası.
Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. Öğütülmüş olarak turşularda, çorbalarda, sos... devamı
Şalgam.
4-6 santim, koni biçiminde, açık esmer renkli, yakıcı ve keskin lezzetli olan meyveler.... devamı
Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı
Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı