Özgün Yemek Tarifleri

Baget (Baguette) nedir, ne demek?

Baget (Baguette) hakkında bilgi

Baget (Baguette)

1. Tavuk, piliç budunun ayak kısmı, Kalçalı budun kalçasız bölümü. (incik).

2. Çubuk biçiminde uzun ve ince (baton) Fransız ekmeği türü.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Savoyan Nedir?

Hafif ateşte çırpılarak pişirilen krem haline getirilmiş yumurta sarısı.

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Briyoş (Brilloche) Nedir?

Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.

Cevz-i Bevva Nedir?

Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve ta... devamı

Cibre (Yöresel Tanım) Nedir?

Sıkılmış üzüm posası.

Çemenotu Nedir?

Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. Öğütülmüş olarak turşularda, çorbalarda, sos... devamı

Çortutu (Yöresel Tanım) Nedir?

Şalgam.

Darı Fülfül Nedir?

4-6 santim, koni biçiminde, açık esmer renkli, yakıcı ve keskin lezzetli olan meyveler.... devamı

Deniz Kestanesi Nedir?

Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı

Dereceli Şurup Nedir?

Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı