Aspik
1. Jöle içerisinde dondurulmuş yemek.
2. Jöle ile kaplanmış veya parlatılmış etli yemek.
1. Jöle içerisinde dondurulmuş yemek.
2. Jöle ile kaplanmış veya parlatılmış etli yemek.
Peynir Tepsisi
150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı
Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya so... devamı
Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.
Bir yemeğin ya da gıdanın üzerinde şerbet, tuz baharat vb. başka bir gıdanın gelişi güzel ... devamı
Yemeğin veya yiyeceğin üzerini salamdrada veya fırında kızartma.
Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı
Bir çeşit diken.