Asidite
Bir gıdanın asitlik derecesi, pH.
Bir gıdanın asitlik derecesi, pH.
Şarküteri ve et fümelerinde kullanılan kimyasal tuz.
Sıcak bir maddeyi soğuk suya koyarak veya tutarak soğumasını sağlama.
Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.
Bazı soslarda, salçalı et yemeklerde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda kullanılır.... devamı
Domates salçası.
Milföy, yaprak ve katmer hamurlarına yağ ekledikten sonra açıp katlayarak tel tel olmasını... devamı
Üzümün ezilerek suyunun çıkarılması ve dinlendirilmesi ile elde edilen şıra, dinlendirilmi... devamı
Espressonun üzerine sıcak su ekleyerek espresso tadının homojen dağılmasını sağlamak.... devamı
(Kahvecilikte) Kahve çekirdeklerinin özel fırınlarda kavrulması. Kavurma derecesine bağlı ... devamı
Bitter çikolata rengindedir ve çekirdeğin üzeri tama yakın yağ ile kaplıdır. Espresso fırı... devamı