Sütlü İrmik Helvası Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
Yarım paket margarin veya 3 kaşık tereyağı
1 çay bardağı kırılmış fındık
2 su bardağı süt
Yapılışı:
İlk önce tencereye sütü ve toz şekeri koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar pişirelim.
Başka bir tencereye margarin veya tereyağını koyalım ve eritelim. (ben margarin kullandım)
İçine irmiği ve fındığı ilave edelim ve karıştıralım. İrmikler hafiften rengini değiştirince yaptığımız sütlü şerbeti içine dökelim.(dökerken dikkat edelim üstümüze sıçramasın) Suyunu çekene kadar sürekli karıştıralım.
Suyunu çekince ocaktan alalım. 15-20 dakika dinlendikten sonra ister kaşıkla ister bir tepsiye döküp dilimleyerek servis edebiliriz. AFİYET ŞİFA OLSUN...
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 4333