Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
3.5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
Şurubu için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
8-10 kişilik tariftir
Yapılışı:
Un, sıvıyağ, margarin, toz şeker, karbonat ve yoğurdu derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Üzerini örtün ve yarım saat dinlendirin.
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Şurup kıvamına gelince limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçanın içine ceviz yerleştirin ve elinizle hafifçe yassılaştırıp oval şekil verin.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine çay süzgecini bastırarak yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Soğuk şurubu üzerine döküp şurubu çekmesi için bekletin. Tatlı soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun.
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 2620