Portakallı Pelte Tatlısı Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
4 su bardağı içme suyu
2 su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta (30 gr)
Yapılışı:
Tencereye koyduğunuz içme suyuna şekeri ekleyerek kaynatın. Üzerine portakal suyunu süzerek koyun. İstenen derecede tatlı değilse biraz daha şeker ilave edin. Eğer fazla tatlıysa biraz daha su ekleyin ve kaynamasını beklemeden nişastayı az suyla çırpıp hemen pelteye katın.
Nişasta kokusu gidene ve cam gibi şeffaf oluncaya kadar yarım saat saatten fazla pişirin. Sonra kaselere alıp soğumaya bırakın. Daha sonra isteğe göre üzerine hindistan cevizi, fıstık/fındık tozu vb.serperek servis edin.
Afiyet olsun
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 5342