Şeftali Reçeli Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
1 Kg şeftali
1 Kg toz şeker
1/2 limonun suyu
Yapılışı:
1.Şeftalileri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun ve 2 parçaya bölerek çekirdeklerini çıkartın.
2.Şeftalileri dilediğiniz boyutlarda parçalara ayırın.
3.Tencereye 1 kat dilimlediğiniz şeftali, 1 kat toz şeker koyun, şeftali ve şeker bitene kadar bu işlemi yapın.Dilerseniz şeftalileri tam şekerlenmesi için bir kaşıkla bir kaç kez karıştırabilirsiniz.
4.Tencerenin kapağını kapatarak 5-6 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin.
5.Suyunu salan meyveleri ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Şeftali reçel yaparken çok köpürüyor, bunu engellemek için 1 çay kaşığı kadar zeytin veya tereyağı ekleyebilirsiniz.
6.Reçel koyulaşıp dilediğiniz kıvama gelmeye başlayınca reçele yarım limonu sıkın 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
7.Sıcakken kavanoza dökün ve ağızını sıkıca kapatarak ters çevirin. Soğuduktan sonra kahvaltıda ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Ekleyen: Nazike Okunma: 8740