Vişne Reçeli Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
1 kg.vişne
6 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Yapılışı:
Vişneleri yıkayıp ayıklıyoruz. Sap kısmına yakın kısmını iki parmağınızla sıktırarak çekirdeğini çıkartıyoruz.
Çekirdeklerini çıkarırken çıkan suyu reçelimize koymuyoruz. Bunun yerine normal su koyacağız. Bunu ekşiliğinin gitmesi ve renginin daha pembe olması için yapıyoruz.
Üzerine şekeri döküp ağzını kapatın. En az 5-6 saat kadar bekletin.
Bu süre sonunda şekerin büyük bir kısmı erimiş olaçak.
Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip ateşe koyun.
Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri bir kevgirle alın. Altını kısıp reçelin suyu kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
Altını açtığınızda kaynarken iri gözenekler çıkarmaya başlayınca limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıyoruz.
Sıcakken kavanozlara doldurup soğuyunca ağzını kapatın. Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun.
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 4728