Çikolatalı Profiterol İçin Gerekli Malzemeler
Profiterol Hamuru için
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için
1 paket hazır çikolata sosu..
Çikolatalı Profiterol Yapılışı
Hazırlanışı:
İlk önce bir tencerede margarin ve suyu kaynatın daha sonra unu ilave ederek 2-3 dakika karıştırın.Daha sonra ocağı kapatın ve hamurun soğumasını bekleyin.3 tane yumurtayı soğumuş hamura yedirin fakat hepsini birden değil.Bir tane yumurtayı kırıp hamura yedirmeden başka yumurta kırmayın.Yumurta işlemi bittikten sonra hamuru biraz dinlendirin.
Yağlanmış tepsiye elinizle şekillendirmeye çalışmadan ceviz büyüklüğünde ayırın ve koyun.180 derecede üzeri kızarana kadar 40 dakika bekletiyorsunuz.Kızarınca alın.
Kremasını yaparken vanilya hariç diğer malzemeleri ocakta pişirin, ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.Daha sonra çikolata sosunuzu üzerine krema sıkma makinasıyla sıkabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Tarifini bizimle paylaşan Ayşen Hanıma teşekkür ederiz.