Hamursuz Yufkasız Börek İçin Gerekli Malzemeler
3 su bardağı pirinç
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
3 adet yeşil soğan
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
2 orta boy kabak
2 orta boy havuç
tuz,karabiber
üzeri için dilediğiniz kadar kaşar rendesi
Hamursuz Yufkasız Börek Yapılışı
3 su bardağı pirinç 3 saat ılık tuzlu suda bekletilir.Rendelenmiş kabak ve havuç,ince ince doğranmış dere otu, maydonoz ve yeşil soğan ile yıkanıp süzülen pirinç yumurtalar süt yağ tuz karabiber hepsi bir kapta karıştırılır ve küçük boy bir tepsiye dökülür. Tepsinin üzeri alüminyum folya ile kaplanarak 180 derecedeki fırında bir saat pişmeye bırakılır. Daha sonra üzerini örtecek kadar kaşar peyniri rendesi serpilir.(dilediğiniz kadar serpebilirsiniz)ve tekrar fırına konulur.Üzerindeki kaşar peyniri eriyip hafif kızarınca fırından çıkarılır.Hamursuz yufkasız böreğiniz servise hazırdır.Afiyet olsun...
Serpil Hanıma göndermiş olduğu bu tarif için çok teşekkür ederiz.