Saray Tatlısı Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta sarısı(beyazı üzeri için kullanılacak)
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı:
İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Tenceremize şeker ve suyu ilave edip kaynatalım. Ve altını kapatmadan 2-3 damla limon damlatıp altını kapatalım. Soğumaya bırakalım. Margarinimiz oda sıçaklığında yumuşak olması gerekiyor. Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta sarılarını ve kabartma tozunu koyalım. Yavaş yavaş ununu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. ilk olarak yumurta akına sonrada fındık kırığına bandırıp yağlamış olduğumuz tepsiye dizelim. 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Biraz sıçaklığı gittikten sonra soğuk şerbetimizi dökelim. Tatlımız şerbetini çekince servis yapalım.
Üzerine ben ceviz kırığı kullandım. İsteğe bağlı olarak fındık, badem ve fıstıkta kullanılabilir.
Afiyet Olsun..
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 14180