Börülce Sallaması Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
1 kg. börülce
5 diş sarımsak
3 tane limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
Börülcelerimizi güzel bir şekilde ayıklayıp bol su ile yıkayalım. Tenceremize 2 litre kadar su koyup kaynatalım. Börülcelerimizi kaynayan suya ilave edelim yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tuzunuda ilave edip beş dakika kadar kaynatıp altını kapatalım. Soğuyunca suyunun yarısını süzelim. Limonlarımızı sıkıp kaseye dökelim içine ezdiğimiz sarımsakları ve zeytinyağını ilave edelim karıştırıp pişirdiğimiz börülcelerin üzerine dökelim. Salatamız servise hazırdır.
Afiyet Olsun.
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 6575