Peynirli Gül Böreği Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
4 yaprak yufka
Sosu için:
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
250-300 gram lor peyniri
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber ve karabiber
Yapılışı:
Hazırlaması çok kolay ve pratik böreğimizin yapımına başlayalım. İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Maydanozları yıkayıp ince ince kıyalım ve lor peyniri ile karıştıralım. İçerisine istediğimiz baharatları koyabiliriz ben sadece pul biber ve karabiber kullandım. Derince bir kaseye yumurtaları kıralım, yoğurt, sıvıyağ ve tuz ilave edip çırpalım. Yufkaları dört eşit parçaya keselim. Üzerine fırça yardımı ile yoğurtlu sostan sürelim. Yufkanın geniş tarafına bir yemek kaşığı lorlu iç harçımızdan koyalım rulo şeklinde sarıp yuvarlayalım. Bu işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Tepsimizi yağlayıp sarmış olduğumuz börekleri sıralayalım. Gül böreklerinizin üstüne kalan yoğurtlu karışımı sürelim. Susam ve çörekotu serpip 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Gül böreklerimiz servise hazırdır afiyet olsun..
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 4965