Kandil Simidi Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
125 gram margarin( yarım paket margarin)
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Susam
Yapılışı:
İlk olarak oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurtanın sarısı, toz şeker ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin. kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak çubuk şekli verin.Hazırladığınız çubukları iki ucundan birleştirip, halka biçimine getirin. Halkaları önce yumurta akına sonra susama batırın. Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış200 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.
AFİYET OLSUN...
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 4546