İzmir Lokması Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
2 su bardağı un
1 yumurta
5 gram kuru maya
1 kahve fincanı ılık su
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
Kızartma için çiçek yağı
Şurubu İçin
2 su bardağı su
2.5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Şurubu için; su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.
Kuru mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin. Unu bir kabın içine eleyin. Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açtırın. Mayayı ekleyip biraz un serpin. Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10-12 dakika bekletin. Unun ortasını tekrar açıp yumurta ve 1 bardak suyu ilave edin. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Tavada sıvı yağı kızdırın. Hamurdan 1 avuç alıp baş ve işaret parmakları arasından sıkın. Yağlı bir kaşıkla hamuru alıp yağda kızartın. Kızaran hamurları alıp soğuk şuruba atın. Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın. Afiyet olsun.
Bu tarif ortalama olarak 6 kişilik, yarım saat hazırlık, yirmi dakika pişirme süresi vardır.
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 3089