Çıtır Börek Tarifi Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
4 adet hazır yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
İç Harcı için:
Lor peyniri
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı:
İlk olarak yufkaları ıslatmak için sıvı yağ ve un çırpma teliyle boza kıvamı olacak şekilde karıştırılır. Gerekirse biraz daha un eklenebilir. Karışıma sirke de eklenir.
Yufkalardan biri tezgaha serilerek üzerine 3 4 yemek kaşığı hazırlanan sıvıyağlı karışımdan döküp yufkanın her yerine sürülür. Üzerine ikinci yufka da serilip yağlanır. Yağ ile birbirine yapışan, üst üste duran iki yufkayı 12 eşit üçgene bölündükten sonra üçgenlerin geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar lor peynirli iç hacımızdan konup sigara böreği sarar gibi sarılır. Kalan diğer yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra arzu edilirse böreklerin üzerine yumurta sarısı veya sadece yağ sürülerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Osun..
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 4003