Tirit Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
Yarım kg kuşbaşı et
Yarım kg yoğurt
1 demet maydanoz
1 tane Bayat ekmek
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
2 soğan
Kimyon
Tuz
Yapılışı:
Tereyağını tencerede eritin. Kuşbaşı eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte kavurun. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ve kimyon ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bayat ekmeği küp şeklinde doğrayıp fırında kızartın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Üzerine tuz serpip ovun. Yıkayıp süzün.
Ekmekleri yayvan bir kaba alın. Eti suyu ile birlikte ekmeklerin üzerine ekleyin. Sarımsakları soyup ezin ve yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu ekmeğin üzerine dökün. Soğan ve kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapın.
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 4362