Tavuk Sote Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
1 kg tavuk göğüs eti
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı zeytin yağı
3 diş sarımsak
Kekik
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
İlk olarak tavuk etlerimizi küp küp kesiyoruz.Sarımsaklarımızı eziyoruz. Derince bir kapta süt, yoğurt, zeytin yağı, sarımsak ve baharatlarımızı karıştırıp içine kestiğimiz tavuk etlerini ekleyip hepsini karıştırıyoruz ve buz dolabında en az 2-3 saat saat bekletiyoruz.Bir gece bekletilirse daha güzel oluyor. Daha sonra marine edilmiş etlerimizi yağsız tavada kızartıyoruz. Pilav ile servis ediyoruz.Yapılması çok kolay bir tariftir. Ramazanda iftar sofralarımıza yada özel misafirlerimize hazırlayıp sunabileceğimiz güzel bir tariftir. Afiyet olsun.
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 4887