Fajita (Meksika Yemeği) Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
Fajita için:
250 gr dana bonfile
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak
Misket limonu
Yarım soğan
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 sarı biber
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Salsa sos için;
Yarım adet soğan
1 diş sarımsak
3 adet sivri biber
1 adet domates
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Guacamole sos için:
1 adet olgun avokado
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu
3-4 dal maydanoz
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Etleri uzunlamasına ince ince doğrayın. Bir kase içerisine kimyon, kişniş, kekik, sarımsak ve yeteri kadar zeytinyağını koyun. İçerisine misket limonunu sıkın. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra etleri içerisine koyarak karıştırın. Kasenin üzerini streç film ile kapatıp dinlenmesi için dolaba kaldırın. (Ne kadar fazla durursa o kadar lezzetli olur.)
Etleri dinlenmesi için buzdolabına koyduktan sonra biberleri uzun şeritler halinde kesin. Soğanı da uzun şekilde kesip bir kap içerisine koyun. Üzerine az miktarda tuz serpin.
Dinlenen etleri dolaptan alın ve tercihen demir döküm tavada mühürleyerek (tavayı kızdırarak) pişirin. Ayrı bir tavada biberleri ve soğanı sote edin. Pişen etler ve sote olan biberleri ve soğanı birleştirerek. 5-10 dk daha pişirin. İşte FAJİTA'nız hazır.
Salsa Sos
Domatesin kabuklarını soyun ve ince şekilde kıyın. Diğer malzemeleri de ince ince kıyarak hepsini karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
Guacamole Sos
Tüm malzemeleri ufak şekilde kıyın. Avokadonun kabuğunu soyup malzemeleri karıştırın.
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 3281