Düğün Çorbası Tarifi, Yapılışı
Malzemeler :
-300 gram kuzu gerdanı
- 1 adet küçük soğan
- 1 sap kereviz dalı
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım adet limonun suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
1,5 litre içme suyunu bir tencereye döküp, soğanı, kereviz dalını ve gerdan etini ilave ederek, 1 saat pişirin. Süzgece alıp kereviz ve soğanları çıkartarak, suyunu bir kenarda bekletin. Gerdan etini bir tabağa alıp soğutun. Soğuyunca kemiklerinden ayırın ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak bir kenarda bekletin. Tencerede iki çorba kaşığı tereyağını eritip un ilave ederek, pembeleşinceye kadar kavurun. Gerdanın suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın.
Çırpma kabına, yoğurdu, limon suyunu, yumurta sarısını ve kaynamakta olan gerdan suyundan iki kepçe ekleyerek, güzelce çırpın. Bu terbiyeyi kaynayan gerdan suyuna ilave edip, tekrar kaynayana kadar karıştırın. Doğramış olduğunuz etleri ve tuzu da ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra çorba kaselerine alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biberi ekleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Şifa Olsun.
Ekleyen: YemekTarifiBak.Com Okunma: 4712